juni, juli, augustus

Zomerlezen

In juni, juli en augustus is het weer tijd voor Zomerlezen. De zomer is de uitgelezen tijd van het jaar om eindelijk weer eens toe te komen aan het lezen van een boek. 'Welk boek pak jij deze zomer?'

Bestel t/m 9 februari bij NBD Biblion

1 juni t/m 31 augustus

Er is een (zomer)boek voor iedereen

Heel veel Nederlanders geven aan: ik wil lezen, graag zelfs! Maar toch … het komt er niet van.  Na werk, gezin, sport, hobby’s, tv en natuurlijk sociale media, is de dag steeds weer voorbij voordat het boek opengaat.

 

Gelukkig is er de zomer. Voor velen hét moment om te lezen. Dan is er tijd. In de tuin, op het strand, aan het zwembad en – als het meezit – in de vliegtuigstoel.

 

Met Zomerlezen geven we mensen een extra zetje om echt te gaan lezen. De boodschap is simpel: Er is een (zomer)boek voor iedereen! Welk boek pak jij deze zomer?

Inzichten

De campagne - wat gaan we doen

Welk boek pak jij deze zomer?

De bibliotheek is bij uitstek een plek om lezers te helpen bij het beantwoorden van die vraag. De hele zomer staat deze vraag centraal in een radio, online, print en outdoor-campagne. Met digitale templates kun je als bibliotheek ook persoonlijke tips delen, geheel in de huisstijl van Zomerlezen.

1 t/m 30 juni

De campagne start in juni met het ambassadeurschap van Matthijs van Nieuwkerk. Hij staat bekend als een voorvechter van de letteren en spreekt een breed publiek aan via de klassieke media. Van Nieuwkerk besteedt altijd veel aandacht aan schrijvers en boeken in zijn talkshows. De centrale vraag ‘Welk boek pak jij deze zomer’ zal hij beantwoorden met door hem geselecteerde verhalen, in de vorm van een verhalenbundel.

Vanuit NBD Biblion wordt een tiplijst samengesteld die aansluit op de verhalenbundel.

1 juli t/m 31 augustus

De campagne wordt voortgezet met de vraag: ‘Welk boek pak jij deze zomer?’ Vanaf juli wordt er algemeen beeld ingezet met de oproep tot actie: Vraag je bibliotheekmedewerker naar zomerse boekentips.

Vanaf halverwege juli breiden we de vraag uit en lichten we verschillende genres uit. ‘Welk spannend boek pak jij deze zomer?’ ‘Welk romantisch boek pak jij deze zomer?’ ‘Welk non-fictie boek pak jij deze zomer?’ etc.

Promotiematerialen

Zorg voor meer zichtbaarheid

Laat leden zien dat ze bij jou terecht kunnen voor een antwoord op de vraag: ‘Welk boek pak jij deze zomer?’ Door allemaal hetzelfde beeld op een consistente manier in te zetten, vergroten we de zicht- en herkenbaarheid van de campagne. Doe je mee?

Bestel t/m 9 februari bij NBD Biblion

Zomerlezen Basis

ISBN 9789059658530
  • 2x A2 Affiche Zomerlezen + beeld 1 – welk boek pak jij deze zomer
  • 2x A2 Affiche Zomerlezen + beeld 2 – welk boek pak jij deze zomer

Zomerlezen Extra

ISBN 9789059659476
  • Vlaggenlijn Zomerlezen
  • Banier Zomerlezen beeld 1 – welk boek pak jij deze zomer

Zomerlezen Compleet

ISBN 9789059658615
  • A2 Affiche Zomerlezen Bibliotheek
  • A2 Affiche Zomerlezen + beeld 1 – welk boek pak jij deze zomer
  • A2 Affiche Zomerlezen + beeld 2 – welk boek pak jij deze zomer
  • Vlaggenlijn Zomerlezen
  • Banier Zomerlezen boodschap 1