20 juni t/m 21 juli 2024

Zomerlezen 2024

Zomervakantie is dé aanleiding om te gaan lezen. Maak gebruik van die piek en trakteer je bezoekers op de leukste boekentips. Met de 25 zomerse boekentips en de vrolijke promotiematerialen begint de voorpret in de bieb. Lang leze de zomer!

Bestel t/m 7 februari op NBD Biblion

Updates

Bekijk de (marketing)plannen voor Zomerlezen

De zomer is hét moment om te lezen voor veel Nederlanders. Deze mensen moedigen wij met de Zomerlezen-campagne aan om in deze periode een (extra) boek te kopen. Met het Zomerlezengeschenk Flamingo Beach van Suzanne Vermeer, diverse advertenties en opvallende CGI-beelden. Bekijk nu alle plannen!

Download de PDF

Knal deze zomer met de 25 boekentips én de 10 kinderboekentips, nu in de toolkit

Ben jij al klaar voor Zomerlezen vanaf 20 juni? Met de 25 boekentips wek je de voorpret van leesplezier op in jouw bezoekers. Nieuw dit jaar: de 10 zomerse kinderboekentips! Beide lijsten komen prominent naar voren in de campagne, dus zorg dat je deze titels op een zichtbare plek presenteert! Je vindt de titellijsten in de toolkit, samen met beelden voor social media, templates voor je eigen boekentips én een stijlgids en open bestanden voor je eigen uitingen. Hiermee heb je alles in handen voor een succesvolle zomerperiode!

Ga naar de toolkit (Google Drive)

Lang leze de zomer!

Vakantievierend Nederland komt naar jouw bibliotheek

Van 20 juni t/m 21 juli is het Zomerlezen. Onthaal je bezoekers met de leukste boekentips! Samen met TUI, NBD Biblion en de 25 zomerse boekentips zorg je voor een zinderende zomer in de bibliotheek.

Tijd voor een zomerboek

De zomer blijft dé tijd om lekker te lezen. Eindelijk rust om een boek in te duiken. In de tuin, op het strand, aan het zwembad. Thuis of op vakantie.

TUI is hoofdsponsor van Zomerlezen. Zo bereiken we Nederlanders overal waar ze al lekker in het vakantiegevoel zitten – online én Digital Out of Home in de winkelstraat.

Doe mee: Zomerlezen is hét moment waarop Nederland naar de bibliotheek gaat

✓   Korte, gerichte campagne op piekmoment vakantie-uitleningen

✓   De beste boekentips van NBD Biblion en de 25 zomerse boekentips

✓   Partner TUI zet vakantiegangers actief aan tot lezen.

TUI en toptips

Je vakantie begint met boeken

Wie kan Zomerlezen beter kracht bijzetten dan de grootste reisorganisatie van Nederland? TUI is trotse hoofdsponsor van Zomerlezen. Zo zetten we vakantiegangers op het spoor van boeken. En met de 25 zomerse boekentips en de beste tips van NBD Biblion wordt het helemáál een zinderende zomer.

TUI – Je vakantie begint met boeken!

Heerlijk begin van je vakantie, al vóór de reis een paar boeken scoren om de hele vakantie leesvoer te hebben. En op alle TUI-accommodaties vind je heerlijke plekken om in je boek te duiken. Met een nog uitgebreide campagne bereikt TUI lezers op verschillende momenten.

In de winkel, online en Digital Out of Home – TUI zet overal aan om te lezen.

NBD Biblion

Met de themalijst van NBD Biblion zorg je de hele zomer voor veel inspiratie voor je leden.

Bekendmaking themalijst: begin mei.

25 zomerse boekentips

De 25 zomerse boekentips helpt vakantielezers kiezen uit de fijnste zomertitels. Van non-fictie tot thrillers en van literatuur tot romantiek, er is een zomerboek voor iedereen! Bekendmaking 25 tips: begin mei.

Presenteer jouw favoriete zomerse boekentips in de opvallende en duurzame boekendisplay in de vorm van een glijbaan. Materiaal is nog in ontwikkeling.

Thriller Weken voor de zomer

Spanning is het meest gelezen genre tijdens de vakantie. De weken voorafgaand aan Zomerlezen zijn daarom vol spanning met de Thriller Weken van 1 t/m 19 juni.

Op 31 mei is de bekendmaking van de Hebban Thrillerprijs: een toptip voor de zomer!

Bestel nu voor de Thriller Weken 2024

Promotiematerialen

Een zonnig onthaal voor de zomerlezer!

De start van de zomer is hét moment waarop Nederland op zoek is naar leesvoer voor de vakantie. Geef de zomerlezer een warm onthaal met zonnig promotiemateriaal. Je hebt de keuze uit twee vrolijke POS-pakketten en twee duurzame eyecatchers om je bibliotheek jaar na jaar in het oog te laten springen. Bezorg je klanten de hele zomer lang een vakantiegevoel en verleid hen tot een extra aankoop. Bestel uiterlijk 7 februari bij NBD Biblion.

Materiaal is nog in ontwikkeling

Bekijk alle materialen en prijzen in NBD Biblion

Zomerlezen Pakket Basis

ISBN 9789059656543

Met deze zonnige affiches maak je je bibliotheek klaar voor de vakantieperiode.

 

  • 3x A2 Affiche Lang leze de zomer 
  • 3x A2 Affiche 25 zomerse boekentips

Zomerlezen Pakket Compleet

ISBN 9789059656550

Met dit zonnige pakket heb je alles in huis om vakantiegangers aan te trekken en te overtuigen om een extra boek mee te nemen. Inclusief zomerse leespaspoorten om uit te delen die lezers uitdagen om de hele wereld rond te reizen.

 

  • 3x A2 affiche lang leze de zomer
  • 3x A2 Affiche zomerse boekentips
  • 1x Raamsticker rond
  • 1x Plafondhanger rond
  • 50x Paspoort

 

Display boekentips glijbaan

ISBN: 9789059656567

Met deze opvallende display in de vorm van een glijbaan trek je de aandacht! Presenteer jouw zomerboekentips op en om deze zomerse glijbaan en roep bij al je bezoekers het gevoel van zomers leesplezier op. De display is gedurende de hele zomerperiode en jaar na jaar te gebruiken. 

 

Plafondhanger Lang leze de zomer

ISBN: 9789059656574

Een eyecatcher voor je bibliotheek! De plafondhanger van 178 cm breed is gedurende de hele zomerperiode en jaar na jaar te gebruiken.