juni, juli, augustus

Zomerlezen 2023

Vakantie begint met boeken! De zomer is tenslotte de beste tijd van het jaar om eens lekker een nieuw boek te lenen en heerlijk achter elkaar uit te lezen. Met alle boekentips lopen je lezers ongetwijfeld met een stapel boeken de bieb uit.

Bestel t/m 8 februari op NBD Biblion

Lekker lezen

Een zomer vol leesplezier!

De zomer blijft dé tijd om lekker te lezen. In de tuin, op het strand, aan het zwembad. En natuurlijk in de auto, het vliegtuig of de trein.

Maak Zomerlezen tot een succes!

Met deze tools maak je Zomerlezen in jouw bibliotheek tot een groot succes. Bekijk en download deze dus snel!

  • Met de Mediakit print je zelf gemakkelijk aanvullend materiaal én kan je ook je eigen tips delen in Zomerlezen-stijl: zo heb je digitaal en in de bibliotheek een prachtige presentatie.
  • De 25 Zomerlezen Boekentips zijn gegarandeerde toppers voor iedereen. De beste boeken voor deze zomer zijn geselecteerd door een comité van boekverkopers. Met deze lijst maak je je leden blij: bekijk hem dus snel en zorg dat je deze titels deze zomer zichtbaar en zomers presenteert!

Anna Drijver

Actrice en schrijver Anna Drijver is ambassadeur van Zomerlezen. Daarom staat ze ook op de affiches die onze campagne opvrolijken

Anna Drijver (1983) speelde na de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie een hoofdrol in de film Bright Flight. Haar carrière als actrice nam een vlucht met rollen in onder meer Komt een vrouw bij de dokter, Loft, Undercover en Het Geheugenspel. Als schrijver bewerkte zij het scenario voor de romantische komedie Weg van Jou en schreef zij mee aan diverse series. Anna Drijver debuteerde in 2010 bij Lebowski met de lovend ontvangen roman Je blijft. Bij Nijgh & Van Ditmar verscheen in 2014 haar tweede roman Ei. Ze maakte de filmpodcasts Camera Loopt, Nooit Gezien en met Anne-Goaitske Breteler de verhalende podcast Traanjagers.

Partners

Je vakantie begint met boeken

Met onze partners TUI en NS maken we Zomerlezen nóg leuker. TUI en NS weten als geen ander hoe leuk, ontspannend en belangrijk lezen is. Kijk maar eens rond in een vliegtuig, aan het (hotel)zwembad of in de trein. Overal zie je mensen die verdiept zijn in een boek. TUI en NS zullen met eigen acties en via al hun eigen kanalen veel aandacht aan Zomerlezen besteden

TUI

Heerlijk begin van je vakantie, op een luchthaven nog even een paar boeken scoren om de hele vakantie leesvoer te hebben. In het vliegtuig kan je (voor)lezen om al in de vakantiestemming te komen. Op alle TUI accommodaties vind je heerlijke plekken om in je boek te duiken. En eindelijk je boek eens uit te lezen. Je vakantie begint met boeken!

NS: Leeskaart van Nederland

NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is één van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Terwijl je reist heb je tijd om heerlijk weg te duiken in een boek. Met een campagne ‘de leeskaart van Nederland’ gaat NS aandacht geven aan Zomerlezen. Hoeveel bladzijden denk jij dat ‘t is van Utrecht naar Maastricht?

NS brengt je door heel het land, terwijl jij je tijd kan besteden zoals jezelf wil. En wat is er dan fijner dan onderweg een heerlijk boek lezen. Met de Leeskaart van Nederland geeft NS tips over welke boeken jij kan lezen tijdens je reis en hoeveel bladzijdes jij op jouw traject kan lezen.

3 maanden aandacht voor boeken

Thriller Weken

De weken voorafgaand aan Zomerlezen zijn vol spanning met de Thriller Weken. Op 25 mei is de Avond van het Spannende Boek, waar de Nederlandse Thrillerprijzen worden uitgereikt. Van 26 mei t/m 18 juni zijn de Thriller Weken.

Top 25

Om mensen te helpen met het kiezen van een goed zomerboek, maken we ook dit jaar weer een Top 25. De afgelopen jaren hebben deze titels veel lezers gevonden.

NBD Biblion themalijst

Met de themalijst van NBD Biblion zorg je de hele zomer voor veel inspiratie voor je leden.

Poëzie

Ook dit jaar komt er weer een gedicht, rondom de Pride Week. De traditie Zomerdichter en het Zomergedicht is gestart in 2020. Het eerste Zomergedicht werd verzorgd door Elfie Tromp. In het daaropvolgende jaar werd de traditie voortgezet door Ingmar Heytze en vorig jaar door Joost Oomen.

Promotiematerialen

Maak een feest van Zomerlezen met de zonnige materialen

Laat leden zien dat ze bij jou terecht kunnen voor een antwoord op de vraag: ‘Welk boek pak jij deze zomer?’ Door allemaal hetzelfde beeld op een consistente manier in te zetten, vergroten we de zicht- en herkenbaarheid van de campagne. Doe je mee?

Bekijk alle materialen en prijzen in NBD Biblion

Pakket Basis

ISBN 9789059657489

Een mooie set om je bibliotheek aan te kleden

Lees meer Lees minder

Pakket Compleet

ISBN 9789059657694

Het zomergevoel straalt door de hele bieb

Lees meer Lees minder