26 januari t/m 5 februari 2022

De Nationale Voorleesdagen 2022

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. De voorleesknuffel bij het Prentenboek van het Jaar trekt nieuwe leden naar uw bibliotheek – zo gaan leesbevordering en bibliotheekbezoek hand in hand.

Bestel t/m 9 juni bij NBD Biblion

Doe mee!

Maak van kleintjes grote lezers

U weet dat voorlezen goed is voor de ontwikkeling – voor kinderen is het gewoon feest! Samen met opa en oma in de bibliotheek, in de kring op school, of heerlijk thuis bij papa en mama op schoot. Voorlezen maakt je leuker. Daarom leest driekwart van de ouders met kinderen tot zes jaar dagelijks voor. En elk jaar komen er nieuwe kinderen, ouders en grootouders bij – uw leden van de toekomst.

Doe mee! Met De Nationale Voorleesdagen gaan leesbevordering en bibliotheekbezoek hand in hand.

Voorlezen kun je niet missen

In januari weet heel Nederland dat de Voorleesdagen zijn aangebroken: tv-commercials vóór en na het NOS Journaal ondersteunen een gerichte online-campagne op Kek Mama en Ouders van nu.

Met het POS-materiaal in de winkel houdt u de landelijke zichtbaarheid vast. U kiest eenvoudig uit drie pakketten: zo hebt u alles in handen om (groot)ouders te laten weten dat ze bij u aan het juiste adres zijn.

 • Laat zien dat kinderen en (groot)ouders welkom zijn
 • Geef voorleesknuffel cadeau aan nieuwe én bestaande leden
 • Voorlezen maakt je leuker – ook in de bibliotheek!

Cadeau

Geef een voorleesknuffel cadeau

Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden kinderen gratis lid van de bibliotheek. Trakteer ze op de enige echte voorleesknuffel uit het Prentenboek van het Jaar Maar eerst ving ik een monster. Het knuffeltje is ook onweerstaanbaar voor trouwe leden en ideaal om slapende leden wakker te maken.

Maar eerst ving ik een monster

Dit is een kort verhaal. Waarom is het kort? Omdat het bedtijd is. Het verhaal gaat over jou. Jij ging slapen. En toen was het verhaaltje alweer uit. Ja… maar eerst ving ik een monster. Het ideale prentenboek voor ieder kind dat nooit genoeg krijgt van voorlezen!

Tjibbe Veldkamp schreef vele prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Onder meer zijn prentenboeken 22 wezen en Kom uit die kraan! werden bekroond met een Zilveren Griffel. Samen met illustrator en striptekenaar Kees de Boer maakte hij eerder het Kinderboekenweekgeschenk Bert en Bart redden de wereld.

 • Sympathiek geschenk voor leden
 • Gebruik het knuffeltje bij interactief voorlezen
 • Inkoopprijs slechts € xx per 20 stuks

Waarom Bibliotheek Hoogeveen al járen meedoet aan De Nationale Voorleesdagen? De glunderende gezichtjes van peuters wanneer ze het Prentenboek van het Jaar herkennen. Ze weten al snel wie de hoofdpersoon is en wat hij meemaakt. Ze zitten op het puntje van hun stoel om het wéér mee te maken. Zo ontroerend leuk!

Anke de Jong Team Programmering Bibliotheek Hoogeveen

Prentenboek Top 10

Omring kinderen met de mooiste voorleesboeken

Omring het Prentenboek van het Jaar met veel meer mooie voorleesboeken. Er zal weer veel vraag zijn naar de Prentenboek Top 10 – zorgt u dat u ze in de collectie hebt?

Prentenboek Top 10

 • Maar eerst ving ik een monster – Prentenboek van het Jaar 2022
 • Vos gaat een stukje rijden
 • Het eiland van Olifant
 • Duizend-en-één paarse djellaba’s
 • Hey baby, kijk!
 • Heertje en Meneertje
 • De koffer
 • Muk
 • Daar ben je
 • De ridder zonder billen

✓  De beste prentenboeken bij elkaar
✓  Gekozen door experts
✓  Uw collectie is een paradijs voor de kleintjes

Het Nationale Voorleesontbijt

Bezoekers waarderen uw activiteiten!

Op woensdag 26 januari beginnen De Nationale Voorleesdagen met de leukste maaltijd van het jaar: Het Nationale Voorleesontbijt. Nodig de kleintjes van een kinderdagverblijf of basisschool uit voor een ontbijt met boekjes en beschuit. Zo’n leuke voorleesactiviteit past natuurlijk op elke dag van de week. Ouders en kinderen vinden het geweldig!

Materialen

Zo doet u mee

Maak een feest van De Nationale Voorleesdagen: een positieve ervaring creëert leden van de toekomst. Kies het promotiepakket dat bij u past. Zo laat u eenvoudig zien dat jong en oud van harte welkom is.

Bestel t/m 9 juni bij NBD Biblion.

Pakket Compleet

9789059659728

U gelooft in de kracht van het prentenboek – de jeugd heeft de toekomst! Met dit pakket maakt u er voor de kleintjes en hun voorlezers een geweldig feest van.

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

9789059659575

U ziet kleine kinderen het liefst lezen en graag als lid van uw bibliotheek! Met dit pakket gaan leesbevordering en ledenwerving hand in hand.

Lees meer Lees minder

Pakket Affiches

9789059659452

94% van de bibliotheken doet mee aan De Nationale Voorleesdagen. U wilt toch niet dat lezertjes en hun ouders úw deur voorbijlopen?

Lees meer Lees minder

Voorleesknuffel

9789059659339

Het beste prentenboek van 2022 is Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer. Kleintjes zijn dol op knuffels en cadeautjes. Met zo’n schattig monstertje worden ze ook dol op de Bibliotheek!