19 oktober t/m 16 november

NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs is de bekendste lezersprijs van Nederland – dit zijn de boeken die je gelezen wilt hebben! Stemmers krijgen dit jaar nog véél meer boekentips. Zo blijft een brede doelgroep lezen … en naar jouw bibliotheek komen. Bestel nu het promotiepakket met boekenstickers en de miniboekjes.

Bestel t/m 17 augustus bij NBD Biblion

Inzicht

De lezer bepaalt – dat trekt publiek!

Profiteer van extra aanloop

De NS Publieksprijs leeft. De bekendste lezersprijs van Nederland heeft grote impact op het leengedrag. In 2021 steeg het aantal stemmers voor het vierde jaar op rij naar recordhoogte: 210.130. De schrijvers die heel Nederland wil lezen zorgen voor veel media-aandacht. Bijna een vijfde van de stemmers las het boek nadat zij hun stem uitbrachten.

Stemmen … en weer verder lezen

Dit jaar zet de NS Publieksprijs nog veel meer boeken in de schijnwerpers: nadat je online op jouw favoriet hebt gestemd krijg je boekentips te zien die daarbij passen. Zo inspireren we stemmers om nieuwe boeken te lenen en door te lezen. Deze stemmodule zet je eenvoudig op je eigen website.

Doe je mee om stemmen te werven? Met de NS Publieksprijs blijf je lezen. Stemmers maken ook nog eens kans op een jaar lang gratis reizen met de trein en andere mooie prijzen!

✓  Stevige leenimpuls vanaf het moment van nominatie

✓  Khalid & Sophie, Tijd voor MAX en M in 2021 goed voor 13,9 miljoen contactmomenten

✓  Online marketing en NS-mailing bereiken 700.000 lezers

Bekijk de evaluatie van 2021 op één pagina

Evaluatie NS Publieksprijs 2021

Van de trein naar je bibliotheek

Reistijd is eigen tijd: met een boek in de trein

NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Daarom roept NS reizigers op om tijdens de stemperiode te stemmen op hun favoriete boek.

NS zet hiervoor onder andere de schermen in de trein in, en er wordt een online campagne ingezet om extra aandacht te vragen voor de NS Publieksprijs.

Dat brengt lezers op de been!

Campagnedata

NS Publieksprijs in je agenda

Promotiematerialen

Zo doe je mee

De zes genomineerde bestsellers zijn regelrechte uitleenmagneten. Deze boeken én de mooie prijs die stemmers kunnen winnen staan prominent op de affiches afgebeeld. Met de boekstickers zijn de nominaties en de winnaar niet te missen. Deel de miniboekjes met leesfragmenten uit als cadeautje: zo geef je inspiratie voor een volgend boek.

Pakket Basis

ISBN 978 905 965 752 6

Met affiches en stickers toon je de populaire boekentips in je bibliotheek. Zo inspireer je leden om te stemmen en boeken te lenen.

Lees meer Lees minder

Miniboekjes

ISBN 978 905 965 766 3

Uitdeelcadeautjes voor de zwevende kiezer – daar waarderen lezers je om! De leesfragmenten smaken naar meer en verwijzen direct naar de bibliotheek voor een volgend boek.

Lees meer Lees minder

Gratis mediakit

In aanloop naar de NS Publieksprijs ontvangt je een gratis mediakit met kant-en-klaar onlinebeeldmateriaal.

  • Digitaal affiche met de winnaar
  • Beeldmateriaal voor website, nieuwsbrief en sociale media
  • Boekomslagen
  • Vignetten ‘Genomineerd’ en ‘Winnaar’

Op 19 oktober, direct na de bekendmaking van de nominaties, ontvang je de mediakit in een nieuwsbrief.