8 februari t/m 24 mei 2023

Kinderjury 2023

Alle kinderen van 6 t/m 12 zijn de Kinderjury: zij bepalen welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. De samenwerking met DPG Media levert je dit jaar een toestroom aan kinderen en ouders op. En met de Kinderjury-promotiepakketten maak je van kinderen mondige boekenliefhebbers.

Bestel t/m 8 juni bij NBD Biblion

Campagnenieuws

Hier vind je alle updates, nieuws, en beeldmaterialen om zelf aan de slag te gaan met de campagne.

Zoek op CPNB Kinderjury 2023

Beeldmateriaal

Voor de campagne is er een toolkit ontwikkeld. In deze toolkit vind je beelden die je kan gebruiken op de website, nieuwsbrief en sociale media.

In de toolkit vind je o.a.:

  • KJ stemformulier
  • Posters
  • Logoset
  • Social posts
  • Factsheets

De Kinderjury

De Kinderjury is de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in Nederland waar alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar voor kunnen stemmen. De Kinderjury begint woensdag 8 februari met de Leesweken: kinderen lezen gedurende deze weken zoveel mogelijk boeken. Ze kunnen voor leestips bijvoorbeeld kijken naar de boeken op de Tiplijsten.

DPG Media – groot bereik onder kinderen én ouders

De uitgever van onder meer Donald DuckTina en Zo Zit Dat wil het leesplezier onder kinderen vergroten. Daarom is DPG Media meerjarig partner van de Kinderboekenweek en de Kinderjury geworden. Ook de ouders bereiken we hiermee, want DPG Media geeft ruim aandacht aan de tiptitels in Ouders van nuFlair en Flow.

Zoek op CPNB Kinderjury 2023

TikTok en Instagram

In samenwerking met DPG en Tina creeëren we online content gericht op de tiptitels, bijvoorbeeld op TikTok en Instagram.

Advertorials

In samenwerking met DPG creeëren we leuke content gericht op de tiptitels in diverse kindermagazines zoals Donald Duck en Tina.

Advertenties

Door de samenwerking met DPG adverteren we in zes titels met meer dan 10 advertenties.  Niet alleen in kindermagazines zoals Donald Duck en Tina maar ook in volwassen magazines zoals Flair en Flow.

Dé lezersprijs voor het beste kinderboek

Lezen is leuk. Dat vinden de meeste kinderen gelukkig ook! Met de Kinderjury versterk je dat gevoel: door te stimuleren dat kinderen zelf kiezen, samen lezen en met elkaar over boeken praten.

Zoek op CPNB Kinderjury 2023

Leesteam – kids enthousiasmeren kids
Het Kinderboeken Leesteam bestaat uit 11 kinderen die graag lezen, afkomstig uit het hele land. Zij zijn het hele jaar actief: ze geven leestips en doen interviews. Het Leesteam spreekt direct de doelgroep aan. Zo zijn zij te zien op het NOS Jeugdjournaal, en geven ze tips op hun eigen socialemedia-accounts en dat van het Leesteam.

 

Materialen

Geef jonge lezers een stem!

Voor de Kinderjury Leesweken heb je natuurlijk de boeken van de Tiplijst in de collectie. Maak tijdens de Stemweken van je bibliotheek een stemlokaal. Met de promotiepakketten maak je van kinderen mondige boekenliefhebbers.

Bestel t/m 8 juni bij NBD Biblion

Zoek op CPNB Kinderjury 2023

Pakket Compleet

ISBN 978 90 5965 811 0

Maak er een verkiezingsfeest van. Kinderen krijgen zin om te lezen en stemmen!

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

ISBN 978 90 5965 809 7

Creëer zichtbaarheid voor de enige echte lezersprijs voor het beste kinderboek.

Lees meer Lees minder

Belangrijke data

✓  Bestel promotiematerialen
t/m 8 juni 2022

✓  Materialen geleverd
Medio januari 2023

✓  Leesweken
8 februari t/m 9 april 2023

✓  Stemweken
Vanaf 10 april 2023

✓  Bekendmaking winnaars Kinderjury
24 mei 2023 (o.v.b.)

Zoek op CPNB Kinderjury 2023