8 februari t/m 24 mei 2023

Kinderjury

Alle kinderen van 6 t/m 12 zijn de Kinderjury: zij bepalen welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. De samenwerking met DPG Media levert je dit jaar een toestroom aan kinderen en ouders op. En met de Kinderjury-promotiepakketten maak je van kinderen mondige boekenliefhebbers.

Bestel t/m 8 juni bij NBD Biblion

DPG Media – groot bereik onder kinderen én ouders

De uitgever van onder meer Donald DuckTina en Zo Zit Dat wil het leesplezier onder kinderen vergroten. Daarom is DPG Media meerjarig partner van de Kinderboekenweek en de Kinderjury geworden. Ook de ouders bereiken we hiermee, want DPG Media geeft ruim aandacht aan de tiptitels in Ouders van nuFlair en Flow.

Zoek op CPNB Kinderjury 2023

TikTok en Instagram

In samenwerking met DPG en Tina creeëren we online content gericht op de tiptitels, bijvoorbeeld op TikTok en Instagram.

Advertorials

In samenwerking met DPG creeëren we leuke content gericht op de tiptitels in diverse kindermagazines zoals Donald Duck en Tina.

Advertenties

Door de samenwerking met DPG adverteren we in zes titels met meer dan 10 advertenties.  Niet alleen in kindermagazines zoals Donald Duck en Tina maar ook in volwassen magazines zoals Flair en Flow.

Dé lezersprijs voor het beste kinderboek

Lezen is leuk. Dat vinden de meeste kinderen gelukkig ook! Met de Kinderjury versterk je dat gevoel: door te stimuleren dat kinderen zelf kiezen, samen lezen en met elkaar over boeken praten.

Zoek op CPNB Kinderjury 2023

Het Kinderboeken Leesteam
Het Kinderboeken Leesteam bestaat uit twaalf leesgierige kinderen, uit elke Nederlandse provincie één. Zij zijn het hele jaar actief: ze geven leestips, doen interviews en zijn het gezicht van de Kinderboekenweek en de Kinderjury. Het Leesteam spreekt direct de doelgroep aan. Zo zijn zij te zien op NOS Jeugdjournaal, staan zij op de campagneposters en geven tips op hun eigen socialemedia-accounts.

Tiplijsten – de beste boeken voor 6 t/m 12
Een comité van professionals in de jeugdboekenbranche stelt een lijst op van vijftig titels. De lijst bestaat uit 25 titels voor de leeftijdscategorie van 6-9 jaar en 25 titels voor de leeftijd van 10-12 jaar. De Tiplijst dient als inspiratie en houvast voor kinderen tijdens de Leesweken (van 8 februari t/m 9 april 2023) en de Stemweken (vanaf 10 april 2023).

Materialen

Geef jonge lezers een stem!

Voor de Kinderjury Leesweken heb je natuurlijk de boeken van de Tiplijst in de collectie. Maak tijdens de Stemweken van je bibliotheek een stemlokaal. Met de promotiepakketten maak je van kinderen mondige boekenliefhebbers.

Bestel t/m 8 juni bij NBD Biblion

Zoek op CPNB Kinderjury 2023

Pakket Compleet

ISBN 978 90 5965 811 0

Maak er een verkiezingsfeest van. Kinderen krijgen zin om te lezen en stemmen!

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

ISBN 978 90 5965 809 7

Creëer zichtbaarheid voor de enige echte lezersprijs voor het beste kinderboek.

Lees meer Lees minder

Belangrijke data

✓  Bestel promotiematerialen
t/m 8 juni 2022

✓  Materialen geleverd
Medio januari 2023

✓  Leesweken
8 februari t/m 9 april 2023

✓  Stemweken
Vanaf 10 april 2023

✓  Bekendmaking winnaars Kinderjury
24 mei 2023 (o.v.b.)

Zoek op CPNB Kinderjury 2023