10 februari t/m 22 mei 2025

Kinderjury 2025

Alle kinderen van 8 t/m 12 zijn de Kinderjury: zij bepalen welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. De samenwerking met DPG Media levert je een toestroom aan kinderen en ouders op. En met de promotiematerialen maak je van kinderen mondige boekenliefhebbers.

Bestel t/m 31 mei bij NBD Biblion

Dé lezersprijs voor het beste kinderboek

Lezen is leuk. Dat vinden heel veel kinderen gelukkig ook! Met de Kinderjury versterk je dat gevoel: door te stimuleren dat kinderen zelf kiezen, samen lezen en met elkaar over boeken praten.  

Naar de toolkit

Download hier het beeldmateriaal van de campagne

Nieuwe opzet: twaalf nominaties

Nieuwe opzet: twaalf nominaties

‘Het beste boek gekozen door kinderen’ – dat is de Kinderjury. Alle kinderboeken die in het voorgaande jaar zijn verschenen, maken kans om te winnen. Maar… dat zijn er nogal wat. Daarom maakt een groep van honderd kinderen een voorselectie: zes boeken voor kinderen van 8 t/m 10 jaar en zes boeken voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. 

Meer focus, meer uitleningen 

Deze twaalf nominaties komen in de plaats van de uitgebreide Tiplijsten met vijftig titels. Met meer focus hopen wij ook de uitleningen in de bibliotheek te stimuleren.  

Voor en door kinderen 

Kinderen komen niet zo vaak in de boekhandel, maar des te vaker op school! Tijdens de Leesweken lezen zij in de klas de genomineerde boeken. Zij houden boekbesprekingen en gaan actief campagne voeren voor hun favoriete boek. Zo wordt de Kinderjury nog meer een prijs voor én door kinderen. 

Campagnedata 

  • 10 februari 2025 Bekendmaking twaalf nominaties
  • 6 t/m 22 mei 2025 Stemweken, online op kinderjury.nl
  • 28 mei 2025 (o.v.b.) Bekendmaking winnaar Kinderjury 

Online stemmen 

De Kinderjury gaat met de tijd mee: niet alleen op school gaan de kinderen aan de slag, ze kunnen ook buiten school om stemmen. Er zijn geen papieren stemformulieren meer: deel stempassen uit die kinderen aanmoedigen om thuis digitaal te stemmen via kinderjury.nl. 

DPG Media: groot bereik onder kinderen én ouders

DPG Media: groot bereik onder kinderen én ouders

De uitgever van onder meer Donald Duck, Tina en Zo Zit Dat wil het leesplezier onder kinderen vergroten. Daarom is DPG Media meerjarig partner van de Kinderboekenweek en de Kinderjury geworden. Ook de ouders bereiken we hiermee, want DPG Media geeft ruim aandacht aan de campagne o.a. Algemeen Dagblad en Flair. 

Promotiematerialen

Geef jonge lezers een stem!

Voor de Kinderjury Leesweken heb je natuurlijk de genomineerde boeken in de collectie. Met behulp van het promotiepakket maak je van kinderen mondige boekenliefhebbers. 

Bestel t/m 31 mei bij NBD Biblion

Pakket Bibliotheek

ISBN 978 90 5965 698 7

Presenteer de genomineerde titels, deel stempassen uit en maak er een feest van. Kinderen krijgen zin om te lezen en te stemmen! 

Lees meer Lees minder

Buikbandjes

ISBN 978 94 6503 190 3
  • 20x Buikbandjes Zilveren Griffels & Penselen  
  • 2x Buikbandjes winnaars Kinderjury 

Belangrijke data

Bestel promotiematerialen
t/m 31 juni 2024

Materialen geleverd
Eind maart 2025

Bekendmaking nominaties 
10 februari 2025

Stemweken
6 t/m 22 mei 2025 

Bekendmaking winnaars Kinderjury
28 mei 2025 (o.v.)