7 februari t/m 15 mei 2024

Kinderjury 2024

Alle kinderen van 6 t/m 12 zijn de Kinderjury: zij bepalen welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. De samenwerking met DPG Media levert je een toestroom aan kinderen en ouders op. En met het promotiepakket maak je van kinderen mondige boekenliefhebbers.

Bestel t/m 7 juni bij NBD Biblion

Dé lezersprijs voor het beste kinderboek

Lezen is leuk. Dat vinden heel veel kinderen gelukkig ook! Met de Kinderjury versterk je dat gevoel: door te stimuleren dat kinderen zelf kiezen, samen lezen en met elkaar over boeken praten. De prijs wordt helemaal door kinderen zelf bepaald: van de tiplijsten tot aan de uiteindelijke winnaars. De Kinderjury, dat ben jij!

Naar de toolkit

Download hier het beeldmateriaal van de campagne

Tiplijsten – de beste boeken voor 6 t/m 12 jaar

De vijftig bestverkochte en meest uitgeleende boeken van het voorgaande jaar vormen de Tiplijst. De lijst bestaat uit 25 titels voor de leeftijdscategorie van 6-9 jaar en 25 titels voor de leeftijd van 10-12 jaar. De Tiplijst dient als inspiratie en houvast voor kinderen tijdens de Leesweken (van 7 februari t/m 9 april 2024) en de Stemweken (vanaf 10 april 2024). 

 

DPG Media

DPG Media, uitgever van o.a. Donald Duck, Tina, Zo Zit Dat, Kidsweek en grote kranten zoals het AD, wil plezier in lezen bij kinderen aanwakkeren door lezen toegankelijk en leuk te maken en kennis over (voor)lezen op grote schaal te delen. Ook via het AD, Libelle en Flair informeren en inspireren we (groot)ouders om hun (klein)kinderen voor te lezen. Samen lezen is waardevol en belangrijk! 

Leesteam – kids enthousiasmeren kids

Het Kinderboeken Leesteam bestaat uit twaalf leesgierige kinderen, uit elke Nederlandse provincie één. Zij zijn het hele jaar actief: ze geven leestips, doen interviews en zijn het gezicht van de Kinderboekenweek en de Kinderjury. Het Leesteam spreekt direct de doelgroep aan. Zo geven zij tips op hun eigen socialemedia-account en via de officiële Kinderjury socialmedia-accounts.

Materialen

Geef jonge lezers een stem!

Voor de Kinderjury Leesweken heb je natuurlijk de boeken van de Tiplijsten in het assortiment. Maak tijdens de Stemweken van je bibliotheek een stemlokaal. Met het promotiepakket maak je van kinderen mondige boekenliefhebbers. 

Bestel t/m 7 juni bij NBD Biblion

Pakket Bibliotheek

ISBN 978 90 5965 711 3

Maak er een verkiezingsfeest van. Kinderen krijgen zin om te lezen en stemmen!

Lees meer Lees minder

Belangrijke data

Bestel promotiematerialen
t/m 7 juni 2023 

Materialen geleverd
Vanaf 8 januari 2024 

Leesweken
7 februari t/m 9 april 2024 

Stemweken
10 t/m 24 april 2024

Bekendmaking Top 3 en tweede stemronde
15 mei 2024

Bekendmaking winnaars Kinderjury
24 mei 2024