6 t/m 17 oktober

Kinderboekenweek 2021

Het grootste boekenfeest voor kinderen en (groot)ouders, dat wilt u niet missen! Met een thema waar iederéén wat mee heeft: Worden wat je wil. Trakteer jonge lezers op de razend populaire Kinderboekenweekkrant. Inspireer voorlezers met de Voorleesgids. Zo laat u zien hoe leuk lezen is!

Bestel t/m 9 juni bij NBD Biblion

Doe mee!

Feest waar iederéén vrolijk van wordt

Jong en oud kijkt uit naar de Kinderboekenweek. Kinderen mogen dan weer heerlijk zélf een boek uitkiezen. En dat niet alleen: tijdens de Kinderboekenweek mag je worden wat je wil. Het sterkste merk in boekenland is dan ook het leukste feest van Nederland!

Worden wat je wil

De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van Worden wat je wil, een thema dat tot ieders verbeelding spreekt. Of je nu vier jaar oud bent of al twaalf: kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

 

Een ijzersterk merk

Niet alleen kinderen en (groot)ouders worden vrolijk van de Kinderboekenweek. U zeker ook! De Kinderboekenweek is het sterkste merk in kinderboekenland. Laat lezers uw bibliotheek dus niet voorbijlopen.

 • 97% van de bibliotheken doet mee
 • Bekendste en meest vertrouwde merk volgens kinderen
 • Aandacht in grote media: NOS Journaal, Jeugdjournaal, Klokhuis
 • Bereik op sociale media vorig jaar verdubbeld
 • Feestelijke traditie maakt leden van de toekomst!

Inspiratie

Wat is jouw volgende boek? Ideeën voor jong en oud

Zoveel mooie boeken – welke passen bij jou? De Voorleesgids en de Kinderboekenweekkrant zetten kinderen en (groot)ouders aan tot een volgend bibliotheekbezoek. Om uit te delen!

Voorleesgids

Een echte bewaargids, en rots in de branding voor alle ouders, grootouders en verzorgers voor het vinden van de mooiste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met de Voorleesgids maakt u van kleintjes grote lezers.

 • Los te bestellen per 50 of 100
 • Met meer dan 150 leestips
 • Geef gratis mee aan voorlezers.

Kinderboekenweekkrant

Al 10 jaar is de Kinderboekenweekkrant de leukste krant voor kinderen! Een heerlijk bewaarnummer boordevol interviews en stukjes over boeken en schrijvers. Met leuke spelletjes, opdrachten en een overzicht van de nieuwste kinderboeken.

 • Los te bestellen per 50 of 100 stuks
 • Aandacht voor digitaal lezen in de Jeugdbibliotheek
 • Deel uit aan kinderen!

Wij doen als bibliotheek elk jaar mee aan de Kinderboekenweek. Er is landelijk volop aandacht voor het kinderboek, lezen krijgt een feestelijk karakter en dat wil je als bibliotheek ook uitdragen! Zien lezen – praten over boeken – meer met boeken doen: dit alles zorgt voor enthousiasme voor lezen, de motor om tot lezen te komen.

 

Carlijn Hermanussen Programmamaker Kinderen & Ouders bij BiblioPlus

In de media

Zien lezen is doen lezen

Kinderen worden vooral aangesproken door andere kinderen. Negen enthousiaste kids promoten daarom een jaar lang het boek. Maar het zijn de ouders die meegaan naar de bibliotheek. Met een grote mediacampagne richt de Kinderboekenweek zich ook op volwassenen.

In de media

Materialen

Waar is het feest? In de bibliotheek!

Met de Kinderboekenweek maakt u van lezen één groot feest. Zet uw jongste leden centraal en help ze de mooiste en leukste boeken kiezen. Kies eenvoudig uit drie pakketten om lezertjes en hun (groot)ouders feestelijk te onthalen.

Bestel t/m 9 juni bij NBD Biblion.

Pakket Compleet

9789059659582

Hang de vlag uit en creëer naast zichtbaarheid een feest in uw bibliotheek!

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

9789059659469

Laat zien dat u meedoet en pak uit met mooie promotiematerialen.

Lees meer Lees minder

Pakket Affiches

9789059659346

Maak grote en kleine lezers attent op de Kinderboekenweek.

Lees meer Lees minder

Losse artikelen

-

Het toppunt van leesbevordering: lezen over boeken en lezen! 

Lees meer Lees minder

Kinderjury

Geef jonge lezers een stem!

De Kinderjury is de lezersprijs van de Kinderboekenweek. Tijdens de Stemweken gaan kinderen zoveel mogelijk lezen. In de Stemweek bepalen zij het beste boek van afgelopen jaar. Met het promotiemateriaal van de Kinderjury maakt u van kinderen mondige boekenliefhebbers.

Bestel t/m 9 juni bij NBD Biblion

Pakket Compleet

9789059659841

Maak er een verkiezingsfeest van. Kinderen krijgen zin om te lezen en stemmen!

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

9789059659773

Creëer zichtbaarheid voor de enige echte lezersprijs van de Kinderboekenweek.

Lees meer Lees minder