4 t/m 15 oktober

Kinderboekenweek 2023

Het grootste boekenfeest voor kinderen en (groot)ouders, dat wil je niet missen. Met het thema ‘Bij mij thuis’ staan de jonge lezers zelf centraal. Maak van je bibliotheek een gezellig boekenhuis en trakteer kinderen op de razend populaire Kinderboekenweekkrant. Inspireer voorlezers met de Voorleesgids. Zo maak je van de Kinderboekenweek een feest voor élke lezer.

Bestel t/m 7 juni bij NBD Biblion

Feest waar iederéén vrolijk van wordt

Jong en oud kijkt uit naar de Kinderboekenweek. Van 4 t/m 15 oktober mogen kinderen weer heerlijk zélf boeken uitkiezen. De bibliotheek verandert in een gezellig boekenhuis, want het thema is ‘Bij mij thuis’. Het sterkste merk in boekenland is dan ook het leukste feest van Nederland! 

Naar de toolkit

Download hier al het beeldmateriaal van de campagne

Een ijzersterk merk

Niet alleen kinderen en (groot)ouders worden vrolijk van de Kinderboekenweek. Jij als bibliotheekmedewerker zeker ook! De Kinderboekenweek is het sterkste merk in kinderboekenland. Laat geen lezer dus jouw bieb voorbijlopen. 

  Ouders vinden het belangrijk dat hun kind met boeken bezig is 

  Tv-campagne voor de Kinderboekenweek en het -geschenk! 

  Grote campagne via sociale media met o.a. de tv-commercial. 

Thema ‘Bij mij thuis’

De Kinderboekenweek 2023 heeft als thema Bij mij thuis. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee en zie hoe het bij anderen is! 

Veel aandacht in de media

  Aandacht in grote media: NOS Journaal, Jeugdjournaal, Klokhuis 

  Met mediapartner DPG Media bereiken we miljoenen kinderen én ouders, via o.a. Donald Duck, Tina, Zo Zit Dat, Samsam, Kidsweek, Flair, Flow en Ouders van nu. 

Inspiratie

Kies je nieuwe boek! Ideeën voor jong en oud

Zoveel mooie boeken – welke passen bij jou? De Voorleesgids en de Kinderboekenweekkrant zetten kinderen en (groot)ouders aan tot een volgend bibliotheekbezoek. Om uit te delen!

Voorleesgids

Een echte bewaargids, en rots in de branding voor alle ouders, grootouders en verzorgers voor het vinden van de mooiste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met de Voorleesgids maak je van kleintjes grote lezers.

  • Te bestellen per 50 of 100
  • Geef gratis mee aan voorlezers
  • Met meer dan 150 leestips.

Kinderboekenweekkrant

Al meer dan tien jaar is de Kinderboekenweekkrant de leukste krant voor kinderen! Een heerlijk bewaarnummer boordevol interviews en stukjes over boeken en schrijvers. Met leuke spelletjes, opdrachten en een overzicht van de nieuwste kinderboeken.

  • Te bestellen per 50 of 100 stuks
  • Deel uit aan kinderen en hun ouders!
  • Met meer dan honderd nieuwe boekentips.

Van de Kinderboekenweek proberen wij in Hoofddorp altijd een echt feestje te maken. Het thema nodigt uit om daarbij passende activiteiten te bedenken. Een teletijdmachine bijvoorbeeld in de bieb, bij het thema geschiedenis. Daarnaast organiseren wij elk jaar op een woensdagmiddag het Kinderboekenfeest met schrijvers en illustratoren, en voorstellingen in onze mooie theaterzaal De Meerse. Zoals altijd zoeken we een link met verhalen, boeken en kneden dit samen totdat het leesplezier weer even volop komt bovendrijven.

 

Leontien de Graauw Bibliotheek Haarlemmermeer

Samenwerkingen

Met deze partners bereiken we véél kinderen en ouders

De Kinderboekenweek wil de leukste boeken onder de aandacht brengen van kinderen en hun ouders. Zo helpen we hun het volgende boek te kiezen en brengen we lezers naar de bibliotheek. Dat doen we samen met jou én met partners in de (potentiële) doelgroep.

Materialen

Waar is het feest? In de bibliotheek!

Met de Kinderboekenweek maak je van lezen één groot feest. Zet jouw jongste leden centraal en help ze de mooiste en leukste boeken kiezen. Kies eenvoudig uit twee pakketten om kinderen en hun (groot)ouders feestelijk te onthalen.

Bestel t/m 7 juni bij NBD Biblion

Pakket Compleet

ISBN 978 90 5965 713 7

Met dit complete pakket creëer je optimale zichtbaarheid en een prachtig feest in jouw bibliotheek! 

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

ISBN 978 90 5965 584 3

Laat zien dat je meedoet en pak uit met mooie promotiematerialen. 

Lees meer Lees minder

Pakket Leesconsulenten

ISBN 978 90 5965 595 9

Met dit pakket hebben leesconsulenten alle officiële lessen van de Kinderboekenweek in huis. Begeleid leraren bij het kiezen van de juiste boeken en bereid samen met hen de les voor. Lessen worden door 75% van de leerkrachten met een 8 of hoger beoordeeld! 

Lees meer Lees minder

Kinderboekenweekkrant set van 100 exemplaren

ISBN 978 90 5965 741 0

Al meer dan tien jaar is de Kinderboekenweekkrant de leukste krant voor kinderen!

Lees meer Lees minder

Kinderboekenweekkrant set van 50 exemplaren

ISBN 978 90 5965 670 3

Al meer dan tien jaar is de Kinderboekenweekkrant de leukste krant voor kinderen!

Lees meer Lees minder

Voorleesgids set van 100 exemplaren

ISBN 978 90 5965 756 4

Met de Voorleesgids maak je van kleintjes grote lezers.

Lees meer Lees minder

Voorleesgids set van 50 exemplaren

ISBN 978 90 5965 755 7

Met de Voorleesgids maak je van kleintjes grote lezers.

Lees meer Lees minder