24 januari t/m 3 februari

De Nationale Voorleesdagen 2024

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. De voorleesknuffel bij het Prentenboek van het Jaar trekt nieuwe leden naar je bieb – zo gaan leesbevordering en bibliotheekbezoek hand in hand!

Bestel t/m 7 juni bij NBD Biblion

Voorlezen gaat voor!

Voorlezen is goed voor de ontwikkeling – en voor kinderen is het een feest! Samen met opa en oma, in de kring op school, of heerlijk thuis op schoot. Voorlezen gaat voor! Daarom leest driekwart van de ouders met kinderen tot zes jaar dagelijks voor. En elk jaar komen er nieuwe kinderen, ouders en grootouders bij – jouw leden van de toekomst. 

 Doe mee – met De Nationale Voorleesdagen gaan leesbevordering en bibliotheekbezoek hand in hand.

Naar de toolkit

Download hier al het beeldmateriaal van de campagne

Zichtbaarheid trekt bezoekers

In januari weet heel Nederland dat de Voorleesdagen zijn aangebroken: tv-commercials rond populaire programma’s als Heel Holland Bakt en Wie is de Mol? ondersteunen een grote online campagne op oudergerichte media als Kek Mama en Ouders van nu. Ook redactionele aandacht is er volop: zo werd er in 2023 onder meer geschreven in AD, Mezza en de Volkskrant. 

Met het promotiemateriaal in de bibliotheek houd je de landelijke zichtbaarheid vast. Kies eenvoudig uit twee pakketten: zo heb je alles in handen om (groot)ouders te laten weten dat ze bij jou aan het juiste adres zijn. 

  Laat zien dat kinderen en (groot)ouders welkom zijn 

  Geef voorleesknuffel cadeau aan nieuwe én bestaande leden 

  Voorlezen beleef je samen – ook in de bibliotheek! 

Cadeau

Geef een voorleesknuffel cadeau

De Nationale Voorleesdagen zijn een mooi moment om lid te worden van de bibliotheek. Trakteer kleine kinderen en hun (groot)ouders op de enige echte voorleesknuffel uit het Prentenboek van het Jaar. Het knuffelige vosje is ook onweerstaanbaar voor trouwe leden én ideaal om slapende leden wakker te maken. 

Help! Een verrassing! – Prentenboek van het Jaar

August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit … 

Een fantasierijk verhaal waarbij de kleuren van de bladzijden afspatten, net als de vriendschap tussen August en Suus. 

Miriam Bos debuteerde in 2022 bij uitgeverij Lemniscaat met Help! Een verrassing! Met haar veelgevraagde artwork verschijnt ze (internationaal) in educatieve kinderboeken, spellen en puzzels. In 2023 schreef en illustreerde zij het prentenboek Cadeautje! 

Het voorleesknuffeltje is een sympathiek geschenk voor leden

  Gebruik het knuffeltje bij interactief voorlezen 

Waarom Bibliotheek Hoogeveen al járen meedoet aan De Nationale Voorleesdagen? De glunderende gezichtjes van peuters wanneer ze het Prentenboek van het Jaar herkennen. Ze weten al snel wie de hoofdpersoon is en wat hij meemaakt. Ze zitten op het puntje van hun stoel om het wéér mee te maken. Zo ontroerend leuk!

Anke de Jong Team Programmering Bibliotheek Hoogeveen

Prentenboek Top 10

Help leden kiezen uit kwaliteit

Omring het Prentenboek van het Jaar met veel meer mooie voorleesboeken. De Prentenboek Top 10 helpt voorlezers met kiezen uit kwaliteit. Er zal weer veel vraag naar deze titels zijn – zorg jij dat je ze in de collectie hebt? 

Prentenboek Top 10

  • Help! Een verrassing! – Prentenboek van het Jaar 2024
  • Aan zee
  • Aron en Aardappel
  • Beer zoekt een beste vriend
  • Fred en de (bijna) mislukte verjaardag
  • Het bos van muis
  • Het verlegen vogeltje
  • Ik mis Milo
  • Pit
  • ’s Nachts als jij slaapt

 

✓ De beste prentenboeken bij elkaar

✓ Gekozen door experts

✓ Jouw collectie is een paradijs voor de kleintjes.

Het Nationale Voorleesontbijt

Bezoekers waarderen jouw activiteiten!

Op woensdag 24 januari beginnen De Nationale Voorleesdagen met de leukste maaltijd van het jaar: Het Nationale Voorleesontbijt. Nodig de kleintjes van een kinderdagverblijf of basisschool uit voor een ontbijt met boeken en beschuit. Zo’n leuke voorleesactiviteit past natuurlijk op elke dag van de week. Ouders en kinderen vinden het geweldig! 

Samenwerkingen

Met deze partners bereiken we véél kinderen en ouders

Met de mooiste (prenten)boeken wordt voorlezen een feest voor kleintjes én hun voorlezers. Hier hebben kinderen de rest van hun leven plezier van! De Nationale Voorleesdagen zijn er om kinderen al vroeg kennis te laten maken met boeken. Dat doen we samen met jou én met partners in de (potentiële) doelgroep.

DPG Media

DPG Media, uitgever van o.a. Donald Duck, Tina, Zo Zit Dat, Kidsweek en grote kranten zoals het AD, wil plezier in lezen bij kinderen aanwakkeren door lezen toegankelijk en leuk te maken en kennis over (voor)lezen op grote schaal te delen. Ook via het AD, Libelle en Flair informeren en inspireren we (groot)ouders om hun (klein)kinderen voor te lezen. Samen lezen is waardevol en belangrijk! 

Promotiematerialen

Zo doe je mee

Maak een feest van De Nationale Voorleesdagen: een positieve ervaring creëert leden van de toekomst. Kies het promotiepakket dat bij jou past. Zo laat je eenvoudig zien dat jong en oud van harte welkom is. 

Bestel t/m 7 juni bij NBD Biblion

Pakket Compleet Bibliotheek

ISBN 978 90 5965 349 8

Met dit complete pakket maak je van De Nationale Voorleesdagen een geweldig feest in de bibliotheek! Leesbevordering en ledenwerving gaan hand in hand – de jeugd heeft de toekomst. 

Lees meer Lees minder

Pakket Basis Bibliotheek

ISBN 978 90 5965 593 5

Je ziet kleine kinderen het liefst lezen, en graag als lid van de Bibliotheek. Licht daarom De Nationale Voorleesdagen mooi uit met deze materialen. 

Lees meer Lees minder

Pakket Leesconsulent

ISBN 978 90 5965 614 7

Met dit pakket hebben leesconsulenten alle officiële peuterlessen van De Nationale Voorleesdagen in huis. Begeleid pedagogisch medewerkers bij de Prentenboek Top 10. 

Lees meer Lees minder

Koffer met vertelplaten

ISBN 978 90 5965 701 4

Krijg je tijdens De Nationale Voorleesdagen kleintjes op bezoek? Bezorg ze een onvergetelijk uurtje met Help! Een verrassing! De koffer bevat grote platen van dit Prentenboek van het Jaar, zodat iedereen volop kan meegenieten! 

Voorleesknuffeltje

ISBN 978 90 5965 671 0

Het Prentenboek van het Jaar 2024 is Help! Een verrassing! van Miriam Bos. Kleintjes zijn dol op het knuffeltje bij dit prentenboek. Met dit schattige vosje worden ze ook dol op de Bibliotheek! 

 

 

Lees meer Lees minder