16 t/m 25 september 2022

Boekenweek van Jongeren 2022

Van 16 t/m 25 september hebben jouw leden van de toekomst hun eigen Boekenweek. Geef jongeren leesplezier cadeau: 3PAK met verhalen en poëzie van schrijvers die hen aanspreken. Je wint er niet alleen de jeugd mee maar ook de scholen: pak 10% marge op de verkoop van schoolpakketten.

Bestel t/m 8 juni bij NBD Biblion

Jongeren bepalen zelf

Ontvang jongeren met leesplezier!

Als bibliotheekmedewerker weet je: lezen is goed voor jongeren. Maar daar hebben ze zelf soms geen boodschap aan. Lezen moet volgens jongeren vooral ontspannend zijn. Lezen is voor de leuk. Daarom bepalen zij zelf hoe de Boekenweek van Jongeren eruitziet.

Zoek op CPNB Boekenweek van Jongeren 2022

Campagne-evaluatie

Hoe deed de Boekenweek van Jongeren het in 2022?

In 2022 zagen we positieve signalen als het gaat om jongeren en lezen: een vijfde van de jongeren zag op sociale media iets over de Boekenweek van Jongeren tijdens de campagneperiode en de wil om te lezen is groot. Lees alle campagneresultaten in de beknopte en uitgebreide evaluaties.

Jongeren maken hun eigen Boekenweek
De Boekenweek van Jongeren is een imagocampagne waarin jongeren de hoofdrol spelen. Een focusgroep van tien middelbare scholieren van 15 t/m 18 jaar is betrokken bij de uitstraling van de campagne en de keuze van de auteurs. Bekende tiktokkers en instagrammers spreken jongeren aan in hun eigen socialemediabubbel. Zo promoten zij lezen en helpen jongeren bij het kiezen van een boek.

Zo werkt het

  • Bestel 3PAK en deel uit aan jongeren van 15 t/m 18 jaar
  • Scholen bestellen pakketten bij jou – benader ze zelf ook!
  • We bereiken jongeren op TikTok, YouTube en Instagram
  • Rolmodellen in sport en lifestyle zetten aan tot lezen
Bestel nu!

Zoek op CPNB Boekenweek van Jongeren 2022

Strooien met boeken, dat kun je doen met 3PAK! Scholen bestellen voor een prikkie deze bundel van de Boekenweek van Jongeren bij de bieb. 3PAK biedt jongeren de kans om nieuwe verhalen en schrijvers te ontdekken én docenten kunnen met de hele klas hetzelfde boek lezen en samen bespreken. En daarna wordt het een klassenset op school of mag het thuis op de boekenplank!

Carolien Krikhaar Specialist voortgezet onderwijs, de Bibliotheek Utrecht

16 t/m 25 september 2022

Geef ze 3PAK cadeau: verhalen en poëzie bij hun beleving

3PAK is het Boekenweekgeschenk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Met leesplezier dat aansluit bij hun belevingswereld: twee ijzersterke verhalen van topauteurs Daan Heerma Voss en Chinouk Thijssen en ijzersterke poëzie van Gershwin Bonevacia. Dit jaar met boekentips om verder te lezen! Deel uit vanaf 16 september.

Zoek op CPNB Boekenweek van Jongeren 2022

Chinouk Thijssen
Schrijft Young Adult-thrillers voor 14+. Truth or Dance stond op de shortlist voor Young Adult-boek van het jaar en Break a Leg won Beste Young Adult Nederlandstalig. Als ze niet schrijft, bezoekt ze jongeren op scholen.

Gershwin Bonevacia
Is dichter en spokenwordartiest. Tot januari 2022 was hij stadsdichter van Amsterdam en schreef hij maandelijks een gedicht in Het Parool. In 2021 verscheen bij Das Mag zijn dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang.

Daan Heerma van Voss
Debuteerde in 2010 met de roman Een zondagsman. A.F.Th. van der Heijden noemde hem een van de grootste literaire talenten van het land. In 2020 verscheen Coronakronieken. Zijn nieuwste boek is het autobiografische De bange mens.

Bestel t/m 8 juni bij NBD Biblion

Zoek op CPNB Boekenweek van Jongeren 2022

Jongeren beslissen mee

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. In mei maakt een vakjury van volwassenen bekend welke tien titels speciaal zijn aanbevolen voor jongeren. Aan de vooravond van de Boekenweek van Jongeren maakt een jury van jongeren twee winnaars bekend: één in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en één in de categorie Vertaald.

Mis de nominaties niet!
Eind mei op: www.boekenweekvanjongeren.nl/prijs

We houden je op de hoogte!

Promotiematerialen

Zo stappen jongeren bij jou naar binnen!

Jongeren hebben soms een zetje over de drempel nodig: laat zien dat ze bij jou welkom zijn om de wereld van het boek te ontdekken.

Zoek op CPNB Boekenweek van Jongeren 2022

Pakket Compleet

ISBN 978 90 5965 788 5

Met Pakket Compleet loopt geen jongere jouw deur voorbij!

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

ISBN 978 90 5965 797 7

Dit jaar heeft een focusgroep van jongeren meegewerkt aan een ijzersterke campagne! Laat zien dat jouw bibliotheek meedoet en pak uit met mooie promotiematerialen.

Lees meer Lees minder

3PAK

ISBN 978 90 5965 795 3

3PAK is het Boekenweekgeschenk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar.

Lees meer Lees minder

Schoolpakket

ISBN 978 90 5965 796 0

Middelbare scholen bestellen bij jouw bibliotheek het Schoolpakket. Een mooie gelegenheid om samenwerking aan te knopen!

Lees meer Lees minder

Scholen bestellen bij jou

Belangrijke data

✓  Bekendmaking nominaties Beste Boek voor Jongeren
In mei

✓  Scholen bestellen bij jou extra schoolpakketten
t/m 1 juni

✓  Bestellen 3PAK en POS-materialen
t/m 8 juni

✓  Uitlevering materialen
17 t/m 24 augustus

✓  Bekendmaking Beste Boek voor Jongeren
Week van 12 september

✓  Boekenweek van Jongeren
16 t/m 25 september

Zoek op CPNB Boekenweek van Jongeren 2022