13 t/m 22 september 2024

Boekenweek van Jongeren 2024

Van 13 t/m 22 september hebben jouw leden van de toekomst hun eigen Boekenweek. Geef ze 3PAK cadeau, het Boekenweekgeschenk voor jongeren met verhalen van schrijvers die bij ze passen. Je wint er niet alleen de jeugd mee maar ook de scholen: pak 10% marge op de verkoop van schoolpakketten.

Bestel t/m 31 mei bij NBD Biblion

Ontvang jongeren met leesplezier!

Lezen zit in de lift. Ook bij jongeren. De Boekenweek van Jongeren geeft een extra boost. Zo bereiken we jongeren niet alleen op school maar ook daarbuiten, op sociale media. En met 3PAK geef jij ze leesplezier dat echt bij ze past. 

Naar de toolkit

Download hier al het beeldmateriaal van de campagne

Samen lezen met Hebban in de Klas 

Samen lezen is leuker. Met Hebban in de Klas maken we van lezen op school een sociale activiteit. Bij de start van het schooljaar staat de Boekenweek van Jongeren dan ook centraal. Ga de samenwerking met bibliotheken op middelbare scholen aan! 

Lees meer over Hebban in de Klas 

Influencers geven het voorbeeld 

Net als voorgaande jaren zullen boektokkers en influencers jongeren inspireren om een boek op te pakken. Hun video’s zijn gericht op het imago van boeken en lezen – zo laten zij zien dat lezen in je vrije tijd leuk en ontspannend is. 

Zo werkt het 

  • Bestel 3PAK en deel uit aan jongeren van 15 t/m 18 jaar 
  • Scholen bestellen pakketten bij jou – benader ze zelf ook! 
  • We bereiken jongeren op TikTok, YouTube, Instagram en Snapchat 
  • Rolmodellen in sport en lifestyle zetten aan tot lezen 
  • Influencers helpen jongeren aan tips voor hun volgende boek. 

Strooien met boeken, dat kun je doen met 3PAK! Scholen bestellen voor een prikkie deze bundel van de Boekenweek van Jongeren bij de bieb. 3PAK biedt jongeren de kans om nieuwe verhalen en schrijvers te ontdekken én docenten kunnen met de hele klas hetzelfde boek lezen en samen bespreken. En daarna wordt het een klassenset op school of mag het thuis op de boekenplank!

Carolien Krikhaar Specialist voortgezet onderwijs, de Bibliotheek Utrecht

13 t/m 22 september 2024

Geef ze 3PAK cadeau: verhalen bij hun beleving

3PAK is het Boekenweekgeschenk voor jongeren van 15 t/m 18. Met leesplezier dat aansluit bij hun belevingswereld: over sportfans, familie en eenzaamheid en populariteit. Michel van Egmond, Sholeh Rezazadeh en Astrid Boonstoppel schreven een kort verhaal voor leerlingen in de bovenbouw van vmbo, havo en vwo. Deel uit vanaf 13 september. 

Astrid Boonstoppel 

debuteerde in 2019 bij Blossom Books met Dit is hoe het ging, waarmee ze de Jonge Jury Debuutprijs 2020 won. In ‘Dingen die ik haat’, haar verhaal voor 3PAK, geniet Philip iets te veel van de aandacht als zijn buurmeisje wordt vermoord… 

Michel van Egmond 

schrijft sportboeken en won met Gijp, Kieft en De wereld volgens Gijp drie keer de NS Publieksprijs. Voor 3PAK schreef hij ‘Bus 41’: over merkwaardige voetbalsupporters en de gevaarlijke wereld van hooligans. 

Sholeh Rezazadeh 

kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland en debuteerde met De hemel is altijd paars. Hiermee won ze de Debutantenprijs 2022 en de Bronzen Uil Publieksprijs 2021. Haar roman Ik ken een berg die op me wacht verscheen in 2023. ‘De berg in jou’ (3PAK) gaat over de liefdevolle relatie tussen een kleindochter en haar oma met dementie. 

Kwaliteit in huis

Beste Boek voor Jongeren 2024

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Onmisbaar in je collectie, want stuk voor stuk aanraders voor jongeren. Ook voor scholen bij jou in de buurt! 

Jongeren kiezen hun winnaar

In mei maakt een vakjury van volwassenen bekend welke tien titels speciaal zijn aanbevolen voor jongeren. Bij de start van de Boekenweek van Jongeren maakt een jury van jongeren twee winnaars bekend: één in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en één in de categorie Vertaald. 

Mis de nominaties niet 

Eind mei op www.boekenweekvanjongeren.nl 

We houden je op de hoogte! 

 

Promotiematerialen

Zo stappen ze bij jou naar binnen!

Jongeren hebben soms een zetje over de drempel nodig: laat zien dat ze bij jou welkom zijn om de wereld van het boek en de bibliotheek te ontdekken. 

 

Bestel t/m 31 mei bij NBD Biblion

Pakket Boekenweek van Jongeren

ISBN 978 94 6503 290 0

Laat zien dat jouw bibliotheek meedoet en pak uit met mooie promotiematerialen. Zo stappen jongeren bij de bibliotheek naar binnen voor de beste boekentips!  

Lees meer Lees minder

Geschenkboek 3PAK

ISBN 978 94 6503 310 5

Geef het Boekenweekgeschenk van Jongeren cadeau van 13 t/m 22 september. 

Lees meer Lees minder

Schoolpakket

ISBN 978 94 6503 300 6

Middelbare scholen bestellen bij jouw boekwinkel het Schoolpakket. Een mooie gelegenheid om samenwerking aan te knopen! 

Lees meer Lees minder

Scholen bestellen bij jou

Belangrijke datums

Bekendmaking nominaties Beste Boek voor Jongeren
In mei  

✓  Scholen bestellen bij jou extra schoolpakketten
t/m 24 mei 

Bestellen 3PAK en POS-materialen
t/m 31 mei  

✓  Uitlevering materialen
Van 22 t/m 23 augustus 

Bekendmaking Beste Boek voor Jongeren
13 september

Boekenweek van Jongeren 
13 t/m 22 september