15 t/m 24 september 2023

Boekenweek van Jongeren 2023

Van 15 t/m 24 september hebben jouw leden van de toekomst hun eigen Boekenweek. Geef jongeren leesplezier cadeau: 3PAK met verhalen die bij ze passen. Je wint er niet alleen de jeugd mee maar ook de scholen: pak 10% marge op de verkoop van schoolpakketten.

Bestel t/m 7 juni bij NBD Biblion

Ontvang jongeren met leesplezier!

Als bibliotheekmedewerker weet je: lezen is goed voor jongeren. Maar daar hebben ze zelf soms geen boodschap aan. Lezen moet ontspannend en niet schools zijn, vinden zij. Daarom spreken we jongeren ook buiten school aan op sociale media en in gaming. En met 3PAK geef jij ze verhalen die bij ze passen.

Naar de toolkit

Download hier al het beeldmateriaal van de campagne

Zo werkt het

  • Bestel 3PAK en deel uit aan jongeren van 15 t/m 18
  • Scholen bestellen pakketten bij jou – benader ze zelf ook!
  • We bereiken jongeren op TikTok, YouTube, Instagram en Snapchat
  • Rolmodellen in sport en lifestyle zetten aan tot lezen.
  • Influencers helpen jongeren aan tips voor hun volgende boek.

Strooien met boeken, dat kun je doen met 3PAK! Scholen bestellen voor een prikkie deze bundel van de Boekenweek van Jongeren bij de bieb. 3PAK biedt jongeren de kans om nieuwe verhalen en schrijvers te ontdekken én docenten kunnen met de hele klas hetzelfde boek lezen en samen bespreken. En daarna wordt het een klassenset op school of mag het thuis op de boekenplank!

Carolien Krikhaar Specialist voortgezet onderwijs, de Bibliotheek Utrecht

15 t/m 24 september 2023

Geef ze 3PAK cadeau: verhalen bij hun beleving

3PAK is het Boekenweekgeschenk voor jongeren van 15 t/m 18. Met leesplezier dat aansluit bij hun belevingswereld: Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen over jezelf zijn en loslaten ‘wat hoort’, Rima Orie met fantasy in de gamewereld van Assassin’s Creed en Philip Huff met literatuur op het scherp van de snede. Deel uit vanaf 15 september.

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen
zijn het feministische duo dat bekend werd met hun podcast en gelijknamige pamflet Damn, honey. Inmiddels hebben zij zes boeken geschreven, waaronder Shit waar je als vrouw mee moet dealen. Het handboek.

Philip Huff
is schrijver, dichter en regisseur. In 2009 debuteerde hij met Dagen van gras, drie jaar later gevolgd door het verfilmde Niemand in de stad. In zijn meest recente, bejubelde roman Wat je van bloed weet schrijft hij over het trauma van mishandeling.

Rima Orie
schrijft graag fantasyverhalen over magische werelden, zoals De Zwendelprins en In het vervloekte hart. Haar spannende 3PAK-verhaal speelt zich af in de wereld van de populaire game Assassin’s Creed: Mirage.

Kwaliteit in huis

Beste Boek voor Jongeren 2023

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Onmisbaar in je collectie, want stuk voor stuk aanraders voor jongeren. Ook voor scholen bij jou in de buurt!

Jongeren kiezen hun winnaar

In mei maakt een vakjury van volwassenen bekend welke tien titels speciaal zijn aanbevolen voor jongeren. Aan de vooravond van de Boekenweek van Jongeren maakt een jury van jongeren twee winnaars bekend: één in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en één in de categorie Vertaald.

Mis de nominaties niet
Eind mei op www.boekenweekvanjongeren.nl
We houden je op de hoogte!

Promotiematerialen

Zo stappen jongeren bij jou naar binnen!

Jongeren hebben soms een zetje over de drempel nodig: laat zien dat ze bij jou welkom zijn om de wereld van het boek te ontdekken.

Pakket Boekenweek van Jongeren

ISBN 978 90 5965 661 1

Met dit promotiepakket loopt geen jongere jouw deur voorbij!

Lees meer Lees minder

Geschenkboek 3PAK

ISBN 978 90 5965 712 0

Geef het Boekenweekgeschenk voor jongeren cadeau van 15 t/m 24 september.

Lees meer Lees minder

Schoolpakket

ISBN 978 90 5965 691 8

Middelbare scholen bestellen bij jouw bibliotheek het Schoolpakket. Een mooie gelegenheid om samenwerking aan te knopen!

Lees meer Lees minder

Scholen bestellen bij jou

Belangrijke datums

✓ Bekendmaking nominaties Beste Boek voor Jongeren
In mei

✓ Scholen bestellen bij jou extra schoolpakketten
t/m 31 mei

✓ Bestellen 3PAK en promotiematerialen
t/m 7 juni

✓ Uitlevering materialen
Van 21 t/m 25 augustus

✓ Bekendmaking Beste Boek voor Jongeren
Week van 11 september

✓ Boekenweek van Jongeren
15 t/m 24 september