16 t/m 24 maart 2024

Boekenweek 2024

Er is een boek voor iedereen. Ook als je niet zo vaak een boek leent. Daarom is de Boekenweek overal in het land aanwezig. Zo stimuleren we lezen en lenen maximaal. En met het Boekenweekmagazine en de vele boekentips maak je er een feest van in de bibliotheek.

Campagnenieuws

Campagnenieuws

Mediakit

In de mediakit vind je beelden die je kan gebruiken om de Boekenweek bij jouw bezoekers onder de aandacht te brengen. De kit wordt nog aangevuld met meer beelden voor bijvoorbeeld de nieuwsbrief, sociale media en de 25 boekentips van de Boekenweek.

Dit vind je nu in de mediakit:

 • Logo
 • Templates
 • Achtergronden
 • Stijlgids
 • Aankondigingsvideo’s Bart en Splinter Chabot
 • Beeld van de 25 Boekenweektips
 • Auteursfoto’s (vermelding fotograaf: Vincent Mentzel)
 • Cover van Boekenweekgeschenk
 • Cover van thema-uitgave
 • Beeld voor sociale media

Bekijk de (marketing)inzet van de CPNB voor de Boekenweek!

Boekenweek

Er is een boek voor iedereen

De Boekenweek brengt Nederland in beweging naar de bibliotheek. In 2024 is het thema ‘Bij ons in de familie’. En wie kan dit thema beter verbeelden dan de grootste schrijversfamilie van Nederland: de Chabotten. Geef bezoekers een warm welkom met de Boekenweek-uitdeelcadeaus en de vele tiptitels.

Thema: ‘Bij ons in de familie’

Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen.

Met de Boekenweek Top 25 help je jouw bezoekers kiezen uit de mooiste boeken over familie. Deel ook het Boekenweekmagazine of met poëzie bedrukte katoenen tasjes uit – met deze cadeaus dompel je bezoekers onder in de wereld van het boek.

Meer thematitels van NBD Biblion

NBD Biblion ontzorgt – ook tijdens de Boekenweek. Je ontvangt een uitgebreide titellijst bij het Boekenweekthema ‘Bij ons in de familie’ en het werk van de Boekenweekauteurs Bart Chabot en zijn Chabotten. Zo help je lezers kiezen.

Chabotten als stralend middelpunt

De familie Chabot is geliefd bij een groot publiek. Met hun optredens geven zij kleur aan het thema in de media en in de bibliotheek. Zij brengen zowel de veellezer als de infrequente lener op de been.

Voor de boekhandel schrijft de hele familie schrijft het Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking; Bart Chabot verzorgt de jaarlijkse thema-uitgave met de dichtbundel Ooievaarsblues.

Waarom meedoen?

Boekenweek: een ijzersterk merk

Effect Boekenweek

 • De zichtbaarheid van de Boekenweek blijft onverminderd groot: in 2023 werd bijna de helft van de Nederlanders bereikt (43%).
 • Een vijfde van de Nederlanders zag de Boekenweek Top 25; In driekwart van de gevallen prikkelde dat om er meer van te willen weten.
 • In totaal ondernam 13% van de doelgroep actie: zij deden n.a.v. de Boekenweek een leesactiviteit of haalden een boek in huis.

Mediabereik 2023

 • Free publicity: bruto 213 miljoen contactmomenten, mediawaarde meer dan € 11,4 miljoen
 • Betaalde online advertentiecampagnes: bruto meer dan 14 miljoen contactmomenten
 • Hebban: inspiratiepagina’s door 73 duizend lezers bezocht.
 • Sociale media: bruto 4,4 miljoen contactmomenten.
 • Mediabereik paid media radio en print: netto meer dan 4 miljoen lezers en luisteraars.
Nieuw in het affiches en compleet pakket: een aankondigingposter

Inspiratie uitdelen

Tip je bezoekers met het Boekenweekmagazine

Je bezoekers worden graag op ideeën gebracht. Zeker de niet-zoveel-lezer. Dompel ze onder in de wereld van de Boekenweek met het Boekenweekmagazine, de jaarlijkse bijlage van Mezza

Mezza wordt Boekenweekmagazine

Speciaal voor de Boekenweek verandert Mezza weer in een inspiratiegids vol bijzondere interviews en exclusieve reportages, met actuele boekentips en de mooiste titels bij het thema van de Boekenweek. De Boekenweek Top 25 krijgt natuurlijk een hele spread.

Het Boekenweekmagazine verschijnt als bijlage bij de zaterdageditie van AD en de regionale titels van DPG Media. Zo lezen wel 2,6 miljoen mensen op het rijke aanbod in de bibliotheek!

Activiteit

Boek een auteur voor een onvergetelijk bezoek

Lezers zijn dol op schrijvers… in de bibliotheek. Met een auteursoptreden trek je zeker een hoop bezoekers aan. De Chabotten gaan op tournee door het land. Nodig ook andere schrijvers uit!

Neem contact op met De Schrijverscentrale
Foto: Vincent Mentzel

Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking

‘We hebben vaker de vraag gekregen als familie samen iets te maken, maar daar hebben we altijd nee op gezegd. Maar tegen het zinderende en unieke plan om samen de Boekenweek kleur te geven konden we simpelweg geen nee zeggen. Het is de grootste en hoogste eer. En het was zo’n feest om samen te schrijven. Ik verzeker iedereen die van lezen houdt dat het ook een feest wordt tijdens de Boekenweek. We gaan een week lang met z’n allen het land in om te laten zien hoe waardevol boeken zijn en dat je die moet koesteren’. 

– Bart Chabot namens de familie

Over de Chabotten

Promotiematerialen

Bestel nu… en laat weten dat het Boekenweek is!

Laat zien dat je meedoet aan de Boekenweek. Zo loopt geen lezer je deur voorbij. Met de voordelig geprijsde promotiepakketten is de keuze heel eenvoudig. Bekijk ook de losse materialen, deze zijn vaak meerdere jaren bruikbaar. Bestel snel bij NBD Biblion.

Tip: geef ze, die tips!

Met het Boekentip Pakket laat je je leden in één oogopslag zien wat dé tips van de Boekenweek zijn. Het pakket bevat buikbandjes om je persoonlijke tip op te schrijven, Boekenweektip-stickers en een opvallende poster om de Boekenweek Top 25 onder de aandacht te brengen.

Pakket Affiches

978 905 965 522 5

Nieuw in het affiches pakket: de aankondigingsposter. Laat je leden weten dat de Boekenweek er weer aankomt

Tip: vul dit pakket aan met het Pakket Basis

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

978 905 965 538 6

Versier je bibliotheek voor een feestelijke Boekenweek.

Tip: vul dit pakket aan met het Pakket Affiches.

Lees meer Lees minder

Pakket Compleet

978 905 965 540 9

Alles om binnen én buiten de aandacht te trekken. Met dit pakket heb je het Pakket Affiches, Basis en net wat meer in huis. Zoals een vlaggenlijn en makelaarsbord.

Lees meer Lees minder

Boekentip Pakket

978 905 965 541 6

Nieuw! Laat je leden in één oogopslag zien wat de boekentips voor deze Boekenweek zijn.

Lees meer Lees minder

Vlaggenlijn

978 905 965 571 3

Nu ook los te bestellen: de Boekenweek vlaggenlijn.

Raamsticker

978 905 965 577 5

Laat voorbijgangers zien dat het Boekenweek is met deze opvallende raamsticker voor over de lengte van je raam.

Lees meer Lees minder

Katoenen tas

978 905 965 570 6

Poëzie om je schouder! Geef je leden een katoenen tas cadeau bij hun geleende boek(en).

Lees meer Lees minder

Vlag en Spandoek

978 905 965 572 0

De Boekenweek is al van veraf te zien. Zonder jaartal, dus meerdere jaren bruikbaar!

Lees meer Lees minder

Boekenweekmagazine

978 905 965 549 2

Inspiratie voor je lezers!

Lees meer Lees minder

Banier

978 905 965 578 2

Organiseer je nog een lezing/evenement tijdens de Boekenweek. Gebruik dan een extra banier. Deze is dit jaar voor het eerst los te bestellen en meerdere jaren te gebruiken.

Lees meer Lees minder